Klobásové koláčiky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

350 g hladkej múky
250 g margarínu
2 dl kyslej smotany
domáca klobása
tvrdý syr
soľ


Príprava

1. Z múky, margarínu a zo smotany vypracujeme cesto a necháme ho odstáť 12 hodín. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 až 4 mm. Vykrajujeme kolieska, ktoré potrieme rozšľahaným vajcom, osolíme a poukladáme na suchý plech.

2. Na každé koliesko položíme koliesko klobásy a opät potrieme vajcom. Zo zbytkov cesta vykrajujeme malé hviezdičky a kladieme ich do stredu klobásy. Opät potrieme vajcom, posypeme strúhaným syrom a upečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Polievka Minestrone (talianska špecialita)
Čerešňová torta z krehkého cesta
Krehké syrové rezy
Bravčové mäso na smotane
Kurča na mediteránsky spôsob
Bravčové rezne zapečené s broskyňou a so syrom
Čokoládová torta s karamelom
Kuracina s tatárskou omáčkou
Wrap so špenátom
Ríbezľový kokteil