600 g tresky
400 g koreňovej zeleniny
600 g zemiakov
30 g masla
¼ l zeleninového vývaru
2 PL hladkej múky
1 ČL mletej papriky
3 PL oleja
2 PL smotanového nátierkového masla
soľ
mleté čierne korenie
Príprava
1. Zeleninu spolu so zemiakmi umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky. V hrnci roztopíme maslo, pridáme zeleninu so zemiakmi a krátko podusíme. Prilejeme vývar, polievku prikryjeme a 10 minút varíme na strednom plameni.
2. Tresku nakrájame na 4 kúsky. Múku premiešame s paprikou, so soľou a s mletým čiernym korením.
3. Rybu obalíme v múke a vypražíme na rozpálenom oleji 3 minúty z každej strany. Rybu podávame s nátierkovým maslom a s uvarenou zeleninou.