1/2 kg hladkej múky
250 ml vlažného mlieka
1 žĺtok
40 g cukru
50 g masla
štipka soli
1 vanilkový cukor
1 kocka droždia
Na potretie:
kúsok masla
lyžička rumu
Príprava
1. Z uvedených surovín vypracujeme cesto ručne alebo v domácej pekárničke. Cesto necháme 1/2 hodinu vykysnúť, potom cesto rozvaľkáme na plát z ktorého vykrajujeme kolieska pomocou pohára.
2. Na polovicu koliesok dáme lyžičku slivkového alebo iného lekváru a druhým kolieskom prikryjeme. Okraje poriadne stlačíme.
3. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, pred vložením do rúry necháme ešte 20 minúť vykysnúť a pečieme pri 170 stupňoch cca 13 minút.
Po vybratí z rúry ihneď potierame rozpusteným maslom pomiešaným lyžičkou rumu a pocukrujeme.