Španielske vtáčiky
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 120 minút |      |      |
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1 kg bravčového karé
plátky oravskej slaniny
3 vajcia uvarené na tvrdo
sladkokyslé uhorka
kápia, čerstvá alebo naložená v oleji
horčica
mleté čierne korenie
soľ
cibuľa
bravčová masť
sekaná petržlenová vňať
asi 1 PL múky
Príprava
1. Mäso nakrájame a vyklepeme na čo najväčšie pláty, každý rezeň osolíme, okoreníme a potrieme plnotučnou horčicou. Na každý rezeň položíme plát oravskej slaniny, osminku vajca, kúsok uhorky a kápie. Pláty zrolujeme a prepichneme špáradlom alebo zviažeme cvernou.
2. Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme vtáčiky a necháme chvíľu vo vlastnej šťave podusiť. Mäso podlejeme vodu, osolíme, okoreníme pridáme 1 lyžicu horčice a zakryté dusíme.
3. Medzitým zvyšné ingrediencie - vajcia, kápiu, uhorky - pokrájame na menšie kocky. Keď je mäso mäkké, povrch poprášime múkou, premiešame, pridáme na kocky pokrájané vjacia, uhorky a kápiu a posekanú petržlenovú vňať. Necháme prejsť varom a odstavíme.
4. Odstránime cvernu alebo špáradlá a podávame s dusenou ryžou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Jablkovo-orechový závin z jogurtového cestaLasagne s nivou a špenátomCelozrnné špagety s artičokami a sušenými paradajkamiKapusta s mäsom a la IvaMousse z bielej čokolády s malinamiCitrónový koláč s mandľamiCarpaccio z vajíčkaKávovo-karamelový zákusokChuťovky v alobaleRohlíky opečené so syrom