Španielske vtáčiky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 kg bravčového karé
plátky oravskej slaniny
3 vajcia uvarené na tvrdo
sladkokyslé uhorka
kápia, čerstvá alebo naložená v oleji
horčica
mleté čierne korenie
soľ
cibuľa
bravčová masť
sekaná petržlenová vňať
asi 1 PL múky


Príprava

1. Mäso nakrájame a vyklepeme na čo najväčšie pláty, každý rezeň osolíme, okoreníme a potrieme plnotučnou horčicou. Na každý rezeň položíme plát oravskej slaniny, osminku vajca, kúsok uhorky a kápie. Pláty zrolujeme a prepichneme špáradlom alebo zviažeme cvernou.

2. Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme vtáčiky a necháme chvíľu vo vlastnej šťave podusiť. Mäso podlejeme vodu, osolíme, okoreníme pridáme 1 lyžicu horčice a zakryté dusíme.

3. Medzitým zvyšné ingrediencie - vajcia, kápiu, uhorky - pokrájame na menšie kocky. Keď je mäso mäkké, povrch poprášime múkou, premiešame, pridáme na kocky pokrájané vjacia, uhorky a kápiu a posekanú petržlenovú vňať. Necháme prejsť varom a odstavíme.

4. Odstránime cvernu alebo špáradlá a podávame s dusenou ryžou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kapustová roláda s pikantnou zeleninou
Bravčová roláda plnená jablkami a slivkami
Šťavnaté karé s mrkv​ovými variáciami
Toastová bomba
Cestoviny so šampiňónmi
Bábovka á la Sacher
Piškótová roláda s malinovou šľahačkou
Kapusta s mäsom a la Iva
Znojemský guláš II.
Ženevské zapekané zemiaky
PRIHLÁSENIE