Celozrnné muffiny

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 hrnček celozrnnej pšeničnej alebo špaldovej múky
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček otrúb alebo ovsených vločiek
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL jedlej sódy
polovica hrnčeka roztopenej Hery
1–2 žĺtky
polovica hrnčeka kryštálového lebo trstinového cukru (môžeme nahradiť medom)
2 banány
šťava z citróna
3/4 hrnčeka kyslej smotany, jogurtu alebo mlieko
jablká, orechy, hrozienka, sušené marhule a slivky
ľanové a sezamová semiačka, mrkva a pod.


Príprava

1. Najprv zmiešame oba druhy múky, otruby, prášok do pečiva a sódu.

2. V druhej miske vymiešame Heru, žĺtky, cukor (med). K tejto zmesi pridáme roztlačené banány pokvapkané citrónom a kyslú smotanu. Keď je zmes hustá, pridáme ešte jogurt alebo mlieko.

3. Zmiešame sypkú a tekutú zmes, vmiešame sneh z bielkov. Pridáme nasekané jablká, orechy, hrozienka, sušené marhule a slivky. Ľanové a sezamové semiačka, nastrúhanú mrkvu.

4. Formy na muffiny alebo papierové košíčky naplníme zmesou asi do 3/4 a upečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov (keď sa už cesto nelepí na špáradlo, sú muffiny hotové).




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zapekané brusnicové bagety
Cestoviny s omáčkou z mletého mäsa
Zemiakový guláš so zeleninou
Vývar s pečeňovými haluškami
Višňové rezy s ovsenými vločkami
Bezvaječné vanilkové rožky
Pečeň so slaninkou a pikantnou omáčkou
Jahodovo-čučoriedkové cheesecake
Pikantné syrové guľky
Jablková torta s vanilkovým krémom