Empanada s tuniakovou plnkou
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
90 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
Cesto:
1 celé vajce
1 ČL sóda-bikarbóny
1/2 šálky olivového oleja
1/2 šálky bieleho vína
1/2 ČL soli
2 a štvrť šálky polohrubej múky
1 žĺtok
1 bielok
Plnka:
1 cibuľa
1 šálka nakrájanej kapie
1,5 šálky pasírovaných paradajok z konzervy alebo domáci paradajkový pretlak
2 ČL olivového oleja
4 ks malej tuniakovej konzervy (4x80 g)
24 ks zelených olív bez kôstkov
2 na tvrdo uvarené vajcia
1 ČL worčestrovej omáčky
1 PL medu
1 ČL mletej červenej papriky
1 ČL rasce
soľ podľa chuti
Príprava
1. Prísady na cesto zmiešame, vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odležať na kuchynskom pulte 1 hodinu. Medzi tým si pripravíme plnku.
2. Vo väčšej panvici zohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme do zlata, pridáme na rezance nakrájanú kapiu, restujeme ďalšie 2 minúty, potom prilejem paradajkový pretlak. Pri zníženej teplote varíme 15 minút. Často miešame, aby sa omáčka nepripálila.
3.Pridáme tuniaka, nakrájané olivy, nasekané varené vajcia, worčestrovú omáčku, med, rascu a mletú červenú papriku. Dochutíme soľou.
4. Rúru zapneme na 180 stupňov. Cesto rozdelíme na jednu väčšiu a jednu menšiu polovicu. Vymastíme tortovú formu, alebo formu na ovocný koláč. Väčšiu polovicu seta vyvaľkáme na kruh a vložíme na dno formy, aby malo aj trochu vyvýšené okraje. Cesto potrieme bielkom a predpečieme 10 minút v rúre.
5. Na mierne vychladnuté cesto rovnomerne navrstvíme tuniakovú plnku, vyvaľkáme druhú polovicu cesta a uložíme na vrch empanády. Skontrolujeme, aby sa okraje spojili. Vrch potrieme žltkom rozmiešaným lyžicou vody a pečieme asi 40 minút. Podávame ešte teplé alebo studené.
Empanada z tuniaka má komplexný recept. V Kanade kuchár https://fee4bee.com/services/domestic-services/cook-services ho často pripravoval pre nás
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Pikantná bravčová sviečkovicaBravčové ragú na bakonský spôsobKoktail - White LadyBravčové ragú z mletého mäsaZimná pavlova a la J. OliverMrkvová polievkaVýborné maslové pagáčikyKoktail - Piña ColadaPečeňová nátierkaTvarohový koláč