Švédska vianočná torta

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

500 g bielkov
100 g mletých lieskových orechov
80 g hladkej múky
3 ČL práškového cukru
500 g smotany na šľahanie
1 konzerva mandarínok
150 g čokolády
čokoláda na ozdobenie
čerstvé ríbezle so stopkou


Príprava

1. Do vyšľahaných bielkov opatrne zapracujeme orechy zmiešané s múkou a cukrom. Zmesou naplníme cukrárske vrecúško a nastriekame vrstvu do formy. Pečieme 18 min pri 150 stupňoch, potom zvýšime teplotu na 200 stupňov a dopekáme ešte 2 minúty. Takto upečieme 3 korpusy.

2. Každý korpus potrieme roztopenou čokoládou a vrstvou šľahačky, na ktorú rozložíme mandarínky. Tretí plát už zdobíme len šľahačkou a na záver ríbezľami a čokoládou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bábovka á la Sacher
Krémová šampiňónová polievka
Syrové fašírky
Palacinky zapečené so špenátom
Vyprážané kuracie kúsky so sladkokyslou omáčkou
Čertova nátierka
Pomarančová omáčka s brusnicami
Pikantná nátierka
Ríbezľový džem
Výborné maslové pagáčiky