Plnená čínska kapusta

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

800 g čínskej kapusty
400 g miešaného mletého mäsa
4 PL ovsených vločiek
100 g nakrájanej cibule
2 vajcia
1 ČL soli
¼ lyžičky muškátu
60 g tenučkých plátkov slaniny
2 PL masla
2 PL paradajkového pretlaku
1/8 l smotany
1 ČL granulovaného vývaru


Príprava

1. Kapustu pozdĺžne prekrojíme, 1/3 listov zo stredu vykrojíme a nakrájame ich na drobné kúsky.

2. Mäso zmiešame s nakrájanými kapustnými listami, vločkami, cibuľou, vajcami a koreninami a vypracujeme do masy. Kapustu naplníme, povrch obložíme plátkami slaniny.

3. V nákypovej forme rozohrejeme maslo, paradajkový pretlak a vývar, premiešame a dochutíme.

4. Polovice kapusty vložíme do omáčky, vsunieme na spodný rošt do rúry a upečieme.

Vhodná príloha: varené zemiaky s petržlenovou vňaťou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Polievka ragú z hydinových drobkov
Šunkovo-syrové cestoviny
Plnené šampiňóny
Plnená dvojfarebná mäsová roláda
Zapekané paradajky
Pečená kačka s dusenou červenou kapustou
Hamburské stehno
Španielska hnedá omáčka
​Šalát z Hermelínu
Pikantné rezy s jogurtom