Slávnostná štrúdľa

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

200 g lískového cesta
4 jablká
PL citrónovej šťavy
PL nasekaných vlašských orechov
PL medu
2 PLe marhuľového lekváru
3 PL práškového cukru


Príprava

1. Jablká nakrájame a okamžite ich pokvapkáme citrónovou šťavou. Nasekané orechy zmiešame s medom a primiešame jablká.

2. Rozvaľkaný plát cesta preložíme na plech, do stredu rozdelíme jablkovú zmes a stočíme do závinu. Cesto zhora nakrojíme radielkom.

3. Závin pečieme asi 35 minút pri vyššej teplote. Po upečení ho potrieme zohriatym marhuľovým lekvárom a pocukrujeme.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Jahňacie mäso s brokolicou
Pistáciovo-mandľové alebo makové rezy (jedno cesto dve chute)
Kuracina na kari
Cookie s hnedým cukrom
Syrové krokety
Farebný guláš
Tvarohový koláč
Miešaný šalát s morčacím mäsom
Jelenie ragú na červenom víne
Pirohy s olivovou plnkou