Čokoládové kocky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) katka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
6 vajec
120 g kryštálového cukru
100 g hladkej múky
20 g kukuričného škrobu
20 g kakaa
Na potretie:
3 PL ríbezľovej marmelády
3 PL marhuľovej marmelády

Krém:
3 bielky
4 zarovnané PL kryštálového cukru
150 g mliečnej čokolády
125 ml smotany na šľahanie
½ balíček stužovadla na šľahačku

Na ozdobu:
50 g strúhanej čokolády


Príprava

1. Vajcia s cukrom vyšľaháme elektrickým šľahačom do peny. Múku zmiešame so škrobom a s kakaom, preosejeme do cukrovej peny a opatrne vmiešame. Cesto rozdelíme na polovice nalejeme na dva plechy vyložené papierom. Oba plechy pečieme zvlášť v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 12 minút.
2. Po upečení preklopíme piškótové cesto na cukrom posypaný papier na pečenie alebo na vlhkú utierku. Oba piškótové pláty pozdĺžne rozrežeme a necháme vychladnúť.
3. Dva piškótové pláty potrieme marhuľovou marmeládou a priklopíme natretou stranou k sebe, dva potrieme ríbezľovou marmeládou a priklopíme natretou stranou k sebe.
4. Na krém zmiešame bielky s cukrom a šľaháme nad parou elektrickým šľahačom kým nevznikne tuhý sneh. Nad parou rozpustíme na malé kúsky nalámanú čokoládu a jemne ju primiešame do snehovej hmoty.
5. Smotanu na šľahanie a stužovadlo vyšľaháme a vmiešame do čokoládovej hmoty.
6. Na piškótový plát naplnený marmeládou natrieme 2/3 krému a na krémovú vrstvu priložíme piškótový plát naplnený ríbezľovým lekvárom, vrch potrieme zvyšným krémom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Celozrnný jahodový koláč
Vajíčková lahôdková nátierka
Rizoto s kuracím mäsom
Vaječný punč s sherry
Syrová torta - Cheesecake
Bravčové rezne na šampiňónoch
Koktail - Piña Colada
Losos s paradajkovou paprikou
Torta Malakov
Bryndzové tyčinky