Pečené kačacie prsia s dusenou hruškou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Pre 2 porcie:
2 ks kačacích pŕs s kožou

Dusená hruška:
2 hrušk​y​
cca 1/2 dl​ masla
1 dl polosladkého bieleho vína - najlepšie Tokaj​ské​
1/2 dl vody
1 ČL hnedého cukru


Príprava

1. Kačacie prsia umyjeme a na koži narežeme mriežku.

2. V panvici bez tuku​ ich​ smažíme najprv zo strany kože, potom ich otočíme a upečieme aj​ z​ druhej strany. ​

3. P​reložíme​ ich​ ​na pekáč a pečieme v predhriatej rúr​e​ na 220 stupňoch​ cca 15 min​ú​t. Vyberieme a necháme ich odležať 10 minút, až potom ich môžeme ​na​krájať.

2. Hrušky umyjeme, ​rozkrojíme na štv​rťky​ a vyberieme ​jadierka.
​Na panvici roztopíme maslo, pridáme víno, cukor, vodu a hrušky. Na miernom ohni ​ ich ​pod pokrievkou dusíme, kým nezmäkn​ú​ (cca 20 min.).

Upečené kačacie prsia podávame s dusenými hruškami, príp. zemiakovou kašou alebo šťu​ch​anými zemiakmi.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Jablkovo-orechový závin z jogurtového cesta
Nórska roláda
Zapekané žemle s prekvapením
Španielske vtáčiky
Škvarkové alebo syrové pagáče
Carbonara – talianske cestoviny
Šalát s rukolou a so sušenými paradajkami
Španielske vtáčiky
Dulový džem
Ohnivá panvica
PRIHLÁSENIE