Hovädzia polievka s rezancami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bosorka13
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

300g predného hovädzieho mäsa
1 mrkva
1 petržlen
¼ zeleru
1 menšia cibuľa
čierne korenie
soľ
100g polievkových rezancov
petržlenová vňať
1,5 l vody


Príprava

1. Hovädzie mäso umyjeme, vložíme do tlakového hrnca, zalejeme asi 1,5 studenej vody, pridáme soľ, čierne korenie, celú cibuľu a hrniec uzavrieme. Varíme asi 50 minút.

2. Medzitým si pripravíme zeleninu. Umyjeme ju a nakrájame na malé kocky alebo na kolieska. Po odkrytí pokrievky vyberieme mäkké mäso, zeleninu vložíme do vývaru, uzavrieme pokrievkou a ešte asi 7 minút varíme.

3. Potom zoberieme hrniec z ohňa a opäť otvoríme. Polievku prelejeme, doplníme vodou na jeden a tri štvrte litru a privedieme do varu. Pridáme rezance a mäso nakrájané na malé kúsky. Varíme ešte 5 minút. Dochutíme a pridáme pokrájanú petržlenovú vňať.

Keď nemáme tlakový hrniec, doba varenia sa predĺži cca o 1 hodinu.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Netradičné kokosky
Lahôdková nátierka
Smotanová torta – malá
Hroznový koláč
Zapečená pochúťka
Maková bábovka
Pochúťkový šalát
Cuba Libre
Francúzske zemiaky
Mäso dvoch vôni a chutí