Hovädzia polievka s rezancami
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
90 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
300g predného hovädzieho mäsa
1 mrkva
1 petržlen
¼ zeleru
1 menšia cibuľa
čierne korenie
soľ
100g polievkových rezancov
petržlenová vňať
1,5 l vody
Príprava
1. Hovädzie mäso umyjeme, vložíme do tlakového hrnca, zalejeme asi 1,5 studenej vody, pridáme soľ, čierne korenie, celú cibuľu a hrniec uzavrieme. Varíme asi 50 minút.
2. Medzitým si pripravíme zeleninu. Umyjeme ju a nakrájame na malé kocky alebo na kolieska. Po odkrytí pokrievky vyberieme mäkké mäso, zeleninu vložíme do vývaru, uzavrieme pokrievkou a ešte asi 7 minút varíme.
3. Potom zoberieme hrniec z ohňa a opäť otvoríme. Polievku prelejeme, doplníme vodou na jeden a tri štvrte litru a privedieme do varu. Pridáme rezance a mäso nakrájané na malé kúsky. Varíme ešte 5 minút. Dochutíme a pridáme pokrájanú petržlenovú vňať.
Keď nemáme tlakový hrniec, doba varenia sa predĺži cca o 1 hodinu.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Horúca čokoláda s mliekomJablkovo-medové rezyKura so sladkou chilli omáčkouBláznivý koláč ku káveTalianske zapekané špagetyTorta z hydinového mäsaMäso v pikantnom páciRažniči s opekanými zemiakmiSyrové roládkyVyprážané tofu s bielym jogurtom