Topinky z Pardubíc

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 krajce chleba
4 vajcia
malá plechovka pečeňovej paštéty
olej na vyprážanie
trochu horčice nebo kečupu
malá cibuľa
čerstvá zelenina na ozdobu


Príprava

1. Z krajcov chleba vykrojíme striedku tak, aby kôrka zostala celá (tvorí "ohrádku"). Kôrku dáme na rozpálený olej na panvici a do "ohrádky" vlejeme jedno vidličkou rozšľahané vajce. Necháme stuhnúť, aby vajíčko vytvorilo "dno".

2. Medzitým striedku natrieme paštétou a priklopíme do "ohrádky" paštétou dole. Pritlačíme. Ešte chvíľu necháme pražiť, potom opatrne obrátime a opečieme z druhej strany.

3. Hotovú dobrotu ozdobíme horčicou alebo kečupom, cibuľu nakrájanou na kolieska, prípadne ďalšou zeleninou podľa chuti. Podávame horúce.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pánska torta
Pečená kačka s pomarančom a zázvorovou cibuľou
Tvarohové rezy bez múky s bielou čokoládou
Vaječný koňak
Chalupársky zemiakový guláš
Vyprážaný hermelín s brusnicami
Srbská fazuľová polievka
Plnená čínska kapusta
Kávové rohlíčky s bielou polevou
Cestoviny s mäsom a pečienkou