Topinky z Pardubíc

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 krajce chleba
4 vajcia
malá plechovka pečeňovej paštéty
olej na vyprážanie
trochu horčice nebo kečupu
malá cibuľa
čerstvá zelenina na ozdobu


Príprava

1. Z krajcov chleba vykrojíme striedku tak, aby kôrka zostala celá (tvorí "ohrádku"). Kôrku dáme na rozpálený olej na panvici a do "ohrádky" vlejeme jedno vidličkou rozšľahané vajce. Necháme stuhnúť, aby vajíčko vytvorilo "dno".

2. Medzitým striedku natrieme paštétou a priklopíme do "ohrádky" paštétou dole. Pritlačíme. Ešte chvíľu necháme pražiť, potom opatrne obrátime a opečieme z druhej strany.

3. Hotovú dobrotu ozdobíme horčicou alebo kečupom, cibuľu nakrájanou na kolieska, prípadne ďalšou zeleninou podľa chuti. Podávame horúce.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kačka na portskom
Ryba po balkánsky
Cibulová polievka s taštičkami a nivou
Tortilly - základné cesto
Jarná roláda s jahodami a rebarborou
Vyprážané kurča a la Iva
Výborné kuracie rezne v jogurtovej marináde
Toskánska zeleninová polievka
Polievka Minestrone (talianska špecialita)
Závin s orechovo-jablkovou náplňou