Rolované kura

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

celé kura
400 g kuracieho mäsa
200 g špenátových listov
4 strúčiky cesnaku
soľ
čierne korenie
provensálske bylinky (hotová zmes alebo napr. rozmarín, tymian, bazalka, majorán, šalvia)
100 ml smotany
papriková zmes na grilovanie


Príprava

1. Očistené kura rozsekneme na polovicu a vykostíme tak, aby sme zachovali v celku kožu. Kura bez kostí položíme na pracovnú dosku kožou dole a kuracie mäso prerežeme, aby sa súmerne rozprestrelo. Mäso osolte a trochu okorente.

2. Odrezané kúsky mäsa z kostry rozsekajte na hrubú zmes. Do nej vmiešajte smotanu, soľ a časť zmesi odložme na bok.

3. Pretlačený cesnak, soľ a trochu korenia vmiešajme do posekaných a sparených listov špenátu. Do väčšej časti sekaného mäsa vmiešame špenát do menšej paprikové grilovacie korenie.

4. Vzniknutú mäsovú plnku rozdelíme na vykostené polky kuraťa a následne stočíme do rolády, zabalíme do alobalu. Konce dobre zabalíme a pečieme v rúre vo väčšom množstve vody asi 30 minút.

5. Potom rolované kura vybalíme a dopečieme do chrumkava. Podávame s opekanými zemiakmi, so zemaikovou kašou, alebo s ryžou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Horúca čokoláda s mliekom
​Šalát z Hermelínu
Bravčová zmes so šampiňónmi
Brašovská pečienka
Jahodový džem - klasický
Šalát z Olomouckých syrečkov
Letné kuracie pečienky z jedného hrnca
Bravčové na divoko
Kuriatko na víne
Ríbezľový kokteil