Baklava s vlašskými orechami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 balík štrúdľového cesta (6-8 plátov)
300 g sekaných vlašských orechov
asi 50 g roztopeného masla

Sirup:
300 ml vody
300 g cukru
10 PL medu
2 ČL mletej škorice
šťava z 1/2 citróna alebo z pomaranča


Príprava

1. Menší pekáč dôkladne vymastíme maslom. Na dno položíme plát štrúdľového cesta, potrieme roztopeným maslom a posypeme sekanými orechami. Nasleduje zase cesto, potretie maslom, vrstva orechov atď. Vrchný plát už len potrieme maslom.

2. Pripravenú baklavu pokrájame na menšie kocky a dáme piecť do vyhriatej rúry (180 stupňov). Pečieme asi 30 minút do zlatožlta.

3. Medzitým pripravíme sirup: cukor, vodu, med, citrónovú alebo pomarančovú šťavu a škoricu dáme variť. Po zovretí sirup varíme ešte 10 minút na miernom ohni, občas premiešame. Odstavíme a necháme trošku vychladnúť.

4. Upečenú baklavu polejeme hotovým sirupom a necháme odstáť najlepšie do druhého dňa.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zemiakové pirohy plnené údeným kuracím mäsom
Prekladané palacinky so šampiňónmi
Kurča Kung Pao
Zapekaný karfiol so šunkou
Pomarančová omáčka s brusnicami
Brašovská pečienka
Falošná krtková torta
Slivkový lekvár so škoricou a rumom
Slané koláčiky
Kuracie prsia na zelenine