4 vajcia
2 kocky gaštanové pyré (500 g)
1 šľahačka v prášku (napr. Dobrý kuchár)
1,5 dl mlieka
marhuľový džem
pečené gaštany na ozdobu
Príprava
1. Rúru zapneme na 180 stupňov.
2. Vyšľaháme žĺtky a pridáme do nich rozdrobenú 1,5 kocku gaštanové pyré (375 g) a ďalej šľaháme do hladkej hmoty. So štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a zľahka zamiešame do gaštanovej hmoty.
3. Menšiu tortovú formu (priemer 18 - 20 cm) vymastíme, alebo na dno uložíme papier na pečenie. Do formy nalejeme pripravené cesto a pečieme cca 45. minút (skúška špáradlom).
4. Medzitým si pripravíme krém. Práškovú šľahačku vyšľaháme do tuha s 1,5 dl mlieka. Pridáme zvyšok gaštanové pyré (125 g) a šľaháme ďalej, kým dostaneme hladký, tuhý krém.
5. Upečený, vychladnutý korpus rozkrojíme na dve polovice. Spodný diel potrieme marhuľovým džemom, na džem navrstvíme 2/3 šľahačkového krému. Na krém položíme druhý plát cesta, vrch aj boky potrieme zvyšným krémom a ozdobíme polkami pečených gaštanov. Hotovú tortu dáme dobre vychladiť.