Kokosovo-čokoládový pohárový krém Bounty
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
30 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
Na 4-6 porcií:
Čokoládová vrstva:
150 g horkej čokolády
3 dl smotany na šľahanie
1 PL kukuričného škrobu
Kokosová vrstva:
5 dl mlieka
3 PL kukuričného škrobu
4 PL práškového cukru
1/2 balenie vanilkového cukru
8 dkg strúhaného kokosu
Na zdobenie:
strúhaný kokos alebo plátky kokosu, kúsky čokolády, alebo ovocie
Príprava
1. Pre čokoládovú vrstvu v hrnci zohrejeme smotanu na šľahanie a keď začína vrieť, odstavíme, pridáme na menšie kúsky posekanú čokoládu. Keď sa čokoláda úplne roztopila, pridáme aj škrob a dôkladne pomiešame, aby neostali hrčky, na miernom ohni počas stáleho miešania varíme ešte minútu. Hotový krém nalejeme do pohárikov (cca do polovice alebo do tretiny), ktoré vložíme do chladničky.
2. Medzitým si pripravíme kokosový krém. V 1 dl mlieku vymiešame kukuričný škrob a zvyšné 4 dl mlieka zohrejeme, pridáme práškový a vanilkový cukor, aj strúhaný kokos. Keď nám kokosová krémová zmes zovrie, pridáme mlieko so škrobom a minútu ešte varíme. Hotový krém nalejeme
na vychladnutý alebo aspoň trošku stuhnutý čokoládový krém.
3. Vrch pohárového krému ozdobíme podľa vlastného vkusu, napríklad strúhaným kokosom alebo čokoládou, kúskami čokolády, príp. ovocím.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Jemný kurací šalát s ananásomŠalát z Olomouckých syrečkovBravčové stehno dusené v mliekuHliva na víneKokosová torta s bielou čokoládouŠkvarkové alebo syrové pagáčePečené kura s plnkouPlnený baklažán s bravčovým mäsomPikantná cesnaková nátierkaJemné kuracie prsia do chrumkava