Kokosovo-čokoládový pohárový krém Bounty

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Na 4-6 porcií:

Čokoládová vrstva:
150 g horkej čokolády
3 dl smotany na šľahanie
1 PL kukuričného škrobu

Kokosová vrstva:
5 dl mlieka
3 PL kukuričného škrobu
4 PL práškového cukru
1/2 balenie vanilkového cukru
8 dkg strúhaného kokosu

Na zdobenie:
strúhaný kokos alebo plátky kokosu, kúsky čokolády, alebo ovocie


Príprava

1. Pre čokoládovú vrstvu v hrnci zohrejeme smotanu na šľahanie a keď začína vrieť, odstavíme, pridáme na menšie kúsky posekanú čokoládu. Keď sa čokoláda úplne roztopila, pridáme aj škrob a dôkladne pomiešame, aby neostali hrčky, na miernom ohni počas stáleho miešania varíme ešte minútu. Hotový krém nalejeme do pohárikov (cca do polovice alebo do tretiny), ktoré vložíme do chladničky.

2. Medzitým si pripravíme kokosový krém. V 1 dl mlieku vymiešame kukuričný škrob a zvyšné 4 dl mlieka zohrejeme, pridáme práškový a vanilkový cukor, aj strúhaný kokos. Keď nám kokosová krémová zmes zovrie, pridáme mlieko so škrobom a minútu ešte varíme. Hotový krém nalejeme
na vychladnutý alebo aspoň trošku stuhnutý čokoládový krém.

3. Vrch pohárového krému ozdobíme podľa vlastného vkusu, napríklad strúhaným kokosom alebo čokoládou, kúskami čokolády, príp. ovocím.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Plnená čínska kapusta
Brokolicový šalát
Višňový koláč
Špagety s bazalkovým pestom
Hamburgerové žemle od Limary
Bažant pečený na portskom
Vyprážané syrové halušky
Fašiangové fánky
Cukiny na sladkokyslo
Zemiaky so zeleninou a mäsom pečené v alobale