Kokosovo-čokoládový pohárový krém Bounty

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Na 4-6 porcií:

Čokoládová vrstva:
150 g horkej čokolády
3 dl smotany na šľahanie
1 PL kukuričného škrobu

Kokosová vrstva:
5 dl mlieka
3 PL kukuričného škrobu
4 PL práškového cukru
1/2 balenie vanilkového cukru
8 dkg strúhaného kokosu

Na zdobenie:
strúhaný kokos alebo plátky kokosu, kúsky čokolády, alebo ovocie


Príprava

1. Pre čokoládovú vrstvu v hrnci zohrejeme smotanu na šľahanie a keď začína vrieť, odstavíme, pridáme na menšie kúsky posekanú čokoládu. Keď sa čokoláda úplne roztopila, pridáme aj škrob a dôkladne pomiešame, aby neostali hrčky, na miernom ohni počas stáleho miešania varíme ešte minútu. Hotový krém nalejeme do pohárikov (cca do polovice alebo do tretiny), ktoré vložíme do chladničky.

2. Medzitým si pripravíme kokosový krém. V 1 dl mlieku vymiešame kukuričný škrob a zvyšné 4 dl mlieka zohrejeme, pridáme práškový a vanilkový cukor, aj strúhaný kokos. Keď nám kokosová krémová zmes zovrie, pridáme mlieko so škrobom a minútu ešte varíme. Hotový krém nalejeme
na vychladnutý alebo aspoň trošku stuhnutý čokoládový krém.

3. Vrch pohárového krému ozdobíme podľa vlastného vkusu, napríklad strúhaným kokosom alebo čokoládou, kúskami čokolády, príp. ovocím.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Jemný kurací šalát s ananásom
Šalát z Olomouckých syrečkov
Bravčové stehno dusené v mlieku
Hliva na víne
Kokosová torta s bielou čokoládou
Škvarkové alebo syrové pagáče
Pečené kura s plnkou
Plnený baklažán s bravčovým mäsom
Pikantná cesnaková nátierka
Jemné kuracie prsia do chrumkava