Rolované kuracelé kura 
400 g kuracieho mäsa 
200 g špenátových listov 
4 strúčiky cesnaku 
soľ
čierne korenie
provensálske bylinky (hotová zmes alebo napr. rozmarín, tymian, bazalka, majorán, šalvia)
100 ml smotany 
papriková zmes na grilovanie
1. Očistené kura rozsekneme na polovicu a vykostíme tak, aby sme zachovali v celku kožu. Kura bez kostí položíme na pracovnú dosku kožou dole a kuracie mäso prerežeme, aby sa súmerne rozprestrelo. Mäso osolte a trochu okorente. 
2. Odrezané kúsky mäsa z kostry rozsekajte na hrubú zmes. Do nej vmiešajte smotanu, soľ a časť zmesi odložme na bok.
3. Pretlačený cesnak, soľ a trochu korenia vmiešajme do posekaných a sparených listov špenátu. Do väčšej časti sekaného mäsa vmiešame špenát do menšej paprikové grilovacie korenie. 
4. Vzniknutú mäsovú plnku rozdelíme na vykostené polky kuraťa a následne stočíme do rolády, zabalíme do alobalu. Konce dobre zabalíme a pečieme v rúre vo väčšom množstve vody asi 30 minút. 
5. Potom rolované kura vybalíme a dopečieme do chrumkava. Podávame s opekanými zemiakmi, so zemaikovou kašou, alebo s ryžou.