Biskupský chlebík

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) katka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

5vajec
2 dl kryštálového cukru
1,5 dl oleja
1 biely jogurt
6 dl celozrnnej múky
1 prášok do pečiva
Podľa chuti hrozienka posekané orechy, kokosová múčka alebo posekaná čokoláda


Príprava

1. Vajíčka vymiešame s cukrom a za stáleho miešania pridávame olej.
2. Postupne zamiešame ostatné prísady až sa vytvorí husté cesto ktoré rozdelíme do dvoch vymastených foriem napr. srnčí chrbát alebo bábovka, alebo upečieme na plechu vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Upečený koláč môžeme poliať čokoládovou polevou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Syrové slimáky
Rybacie plátky na balkánsky spôsob
Kakaovo-tvarohová bábovka
Pletený jablkový závin
Kura na červenom víne - Coq au vin
Tortilly - základné cesto
Ženevské zapekané zemiaky
B​alk​á​nsky syr pe​č​en​ý v alobale
Maďarská nátierka
Farebný guláš