Roláda z mletého mäsa s vajíčkom
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 120 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
400 g mletého mäsa (zmes hovädzieho a bravčového)
100 g mletého údeného bôčika
1 vajce
2 natvrdo uvarené vajcia
1 PL zmesi korenia na fašírky
100 g šunky
1 čerstvá paprika
2 PL horčice
soľ
mleté čierne korenie
strúhanka na zahustenie
olej na potretie
Príprava
1. Mleté mäso dobre rozmiešame s mletým bôčikom, čiernym korením, korením na fašírky, vajcom a so soľou. Podľa potreby môžeme zahustiť strúhankou. Papier na pečenie potrieme olejom a z mäsa na ňom vytvoríme štvorec. Dve tretiny potrieme horčicou, prikryjeme plátkami šunky, pásikmi papriky, nakrájanými vajcami a pomocou papiera stočíme do rolády.
2. Roládu preložíme na pekáč, mierne podlejeme vodou, vložíme do rúry vyhriatej na 220°C, po 10 až 15 minútach teplotu znížime na 180°C a pečieme domäkka. Počas pečenia polievame výpekom. Podávame s varenými zemiakmi, so zemiakovým pyré a šalátom.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Talianský šalátČokoládová Charlotta (torta)Vyprážaný syr po talianskyPomarančová omáčka s brusnicamiHalušky s tvarohom a so slaninouBrašovská pečienkaRoštenky z daniela na švédsky spôsobMedové bombyCícerová nátierkaFalošná krabia nátierka