200 g kelu
150 g kuracieho mäsa
1 cibuľa
1 PL hladkej múky
100 ml kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
vegeta
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ
Príprava
1. Kuracie mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na malé kocky a pražíme na oleji. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a všetko spolu popražíme. Podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a dusíme do polomäkka.
2. Potom pridáme kel pokrájaný na menšie kúsky alebo na tenké rezance. Dolejeme do 1 litra horúcou vodou a dochutíme vegetou. Varíme domäkka (asi 30 minút).
3. Polievku zahustíme kyslou smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali lyžicu hladkej múky, a ešte krátko povaríme. Jednotlivé porcie ozdobíme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou. Môžeme podávať s bielym alebo celozrnným chlebom.