Jahodová maškrta

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

300 g očistených a umytých jahôd
100 - 150 g sušienok podľa chuti (Bebe, Marína, piškóty....atď.)
4-5 PL cukru
1 šľahačka v prášku
200 - 250 g jemného tvarohu
200 g pochúťkovej smotany
1 vanilkový cukor


Príprava

1. Jahody roztlačíme s cukrom. Sušienky rozdrvíme.

2. Pripravíme si práškovú šľahačku podľa návodu na obale. Tvaroh rozmiešame s pochúťkovou smotanou a s vanilkovým cukrom a vmiešame do vyšľahanej šľahačky.

3. Na dno misky alebo pohára nasypeme rozdrvené sušienky, na ne dáme roztlačené osladené jahody, potom šľahačkový krém. Nasledujú zase sušienky, jahody a krém. Takto vrstvíme do misiek alebo pohárov, kým sa nám ingrediencie neminú.

Vrh môžeme pokvapkať javorovým sirupom (nemusí byť) a ozdobiť čerstvou mätou alebo medovkou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Fučka
Galette des Rois - trojkráľový francúzsky koláč
Babičkina jablková štrúdla
Bábovka s čokoládou Margot
Plnený hermelín II.
Slivkový koláč s mandľami
Rezne z Nivy
Koláč bez vajec
Španielske vtáčiky
Dobrota pre lenivých
PRIHLÁSENIE