Roláda z mletého mäsa s vajíčkom

tento recept pridal(a) na www.dobroty.sk

Prísady

400 g mletého mäsa (zmes hovädzieho a bravčového)
100 g mletého údeného bôčika
1 vajce
2 natvrdo uvarené vajcia
1 PL zmesi korenia na fašírky
100 g šunky
1 čerstvá paprika
2 PL horčice
soľ
mleté čierne korenie
strúhanka na zahustenie
olej na potretie


Príprava

1. Mleté mäso dobre rozmiešame s mletým bôčikom, čiernym korením, korením na fašírky, vajcom a so soľou. Podľa potreby môžeme zahustiť strúhankou. Papier na pečenie potrieme olejom a z mäsa na ňom vytvoríme štvorec. Dve tretiny potrieme horčicou, prikryjeme plátkami šunky, pásikmi papriky, nakrájanými vajcami a pomocou papiera stočíme do rolády.
2. Roládu preložíme na pekáč, mierne podlejeme vodou, vložíme do rúry vyhriatej na 220°C, po 10 až 15 minútach teplotu znížime na 180°C a pečieme domäkka. Počas pečenia polievame výpekom. Podávame s varenými zemiakmi, so zemiakovým pyré a šalátom.