Pomarančové kurča s mandľami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

600 g kuracích pŕs
2 PL sójovej omáčky
šťava z 1/2 pomaranča
2 PL medu
olej na opekanie
plátky z 1/2 pomaranča
40 g masla
2 PL mandľových lupienok
100 ml smotany na šľahanie
mleté čierne korenie, soľ
listy čerstvej medovky na zdobenie


Príprava

1. Kuracie prsia umyjeme a osušíme papierovými utierkami, osolíme. Zo sójovej omáčky, medu, čierneho korenia a pomarančovej šťavy vymiešame marinádu. Marinádou ponatierame mäso, dáme do misky a odložíme do chladničky na 3-4 hodiny marinovať, alebo ešte lepšie cez noc.

2. Na dobre zohriatom oleji opečieme kuracie prsia z obidvoch strán dozlatista. Keď mäso mäkké, odložíme ho na tanier. Vo výpeku krátko opečieme pláty pomarančov, vyberieme a takisto odložíme. Pridáme doň rozpustené maslo, mandľové lupienky a asi 1 minútu opekáme. Potom prilejeme smotanu na šľahanie. Pomiešame omáčku, necháme 2-3 minúty variť a odstavíme.

3. Rezne na tanieri prelejeme omáčkou, ozdobíme plátkami pomaranča a medovkou.

Podávame s dusenou ryžou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Baklava s vlašskými orechami
Sladkokyslá sterilizovaná hliva so zeleninou
Drožďová nátierka s vajcom
Pečené karé so šampiňónmi a gorgonzolou
Lososová nátierka
Zapečené zemiaky s bylinkami
Prekladané bravčové rezne
Domáca tuniaková empanada
Králik na šampiňónoch
Pikantná cesnaková nátierka