Pomarančové kurča s mandľami
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
600 g kuracích pŕs
2 PL sójovej omáčky
šťava z 1/2 pomaranča
2 PL medu
olej na opekanie
plátky z 1/2 pomaranča
40 g masla
2 PL mandľových lupienok
100 ml smotany na šľahanie
mleté čierne korenie, soľ
listy čerstvej medovky na zdobenie
Príprava
1. Kuracie prsia umyjeme a osušíme papierovými utierkami, osolíme. Zo sójovej omáčky, medu, čierneho korenia a pomarančovej šťavy vymiešame marinádu. Marinádou ponatierame mäso, dáme do misky a odložíme do chladničky na 3-4 hodiny marinovať, alebo ešte lepšie cez noc.
2. Na dobre zohriatom oleji opečieme kuracie prsia z obidvoch strán dozlatista. Keď mäso mäkké, odložíme ho na tanier. Vo výpeku krátko opečieme pláty pomarančov, vyberieme a takisto odložíme. Pridáme doň rozpustené maslo, mandľové lupienky a asi 1 minútu opekáme. Potom prilejeme smotanu na šľahanie. Pomiešame omáčku, necháme 2-3 minúty variť a odstavíme.
3. Rezne na tanieri prelejeme omáčkou, ozdobíme plátkami pomaranča a medovkou.
Podávame s dusenou ryžou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Baklava s vlašskými orechamiSladkokyslá sterilizovaná hliva so zeleninouDrožďová nátierka s vajcomPečené karé so šampiňónmi a gorgonzolouLososová nátierkaZapečené zemiaky s bylinkamiPrekladané bravčové rezneDomáca tuniaková empanadaKrálik na šampiňónochPikantná cesnaková nátierka