Vaječný punč s rýnskym vínom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

¾ l rýnskeho vína
12 žĺtkov
6 klinčekov
1 tyčinka škorice
½ citrónu
125 g cukru


Príprava

1. 1/8 l vody prevaríme s koreninami a citrónovou kôrou bez bielej dužiny, varíme 10 minút a scedíme. Prilejeme víno a zas zohrejeme.

2. Žĺtky vymiešame s cukrom a trochou horúcej tekutiny do jemnej peny, k nej prilejeme víno. Punč šľaháme, kým mierne nezhustne a nedosiahne 70°C.

3. Dochutíme citrónovou šťavou. Získame asi 1 ¼ l, t.j. asi 7 až 8 pohárov. Posypeme opraženými orieškami.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zapekané vajcia s chrenom
Marinované hovädzie pečené na rýnsky spôsob
Cesnaková nátierka z tvrdých syrov
Kapustová roláda s pikantnou zeleninou
Maková bábovka
Slivkový koláč s mandľami
Viedenské rezy
Mäsové guľky v paradajkovo-pomarančovom ragu
Mäso s ryžou na balkánsky spôsob
Pečená bravčová pečienka s jablkami
PRIHLÁSENIE