Domov
Najobľúbenejšie recepty
Polievky
Mäsité jedlá
Ryby
Cestoviny
Zelenina a huby
Šaláty a nátierky
Prílohy a omáčky
Múčniky a dezerty
Nápoje
Ostatné
Recepty s fotkami
Rýchle jedlá
Jednoduché jedlá
Lacné jedlá
Najčítanejšie recepty
Rezance pani uhliarky
Čas prípravy
Zložitosť
Cena
30 minút
tento recept pridal(a)
if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
vytlačiť tento recept
Zdieľať
priemerné hodnotenie receptu
|
ohodnoť!
Prísady
75 g slaniny
1 cibuľa
2 žĺtky
1 PL masla alebo oleja
200 g širokých rezancov
1/8 l smotany
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
¼ ČL soli
2 PL parmezánu
Príprava
1. Ošúpanú cibuľu a slaninu pokrájame nadrobno, cibuľu na tuku speníme domäkka, pridáme slaninu a miešame, kým nezačne vonať.
2. 2 l vriacej vody osolíme a ochutíme trochou oleja, pridáme rezance, uvoľníme ich odo dna a pomaly uvaríme. Zlejeme a necháme odkvapkať.
3. V kastróli zohrejeme smotanu s petržlenovou vňaťou a soľou, primiešame rezance a slaninovú zmes.
4. Rezance rozdelíme do dvoch hlbokých tanierov, posypeme strúhaným syrom. Žĺtky vmiešame až pri stole.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Broskyňové kocky
Plnený hermelín (2 verzie)
Jahodový džem
Zapekané žemle s prekvapením
Nepečená jablková torta
Zapečená pochúťka
Toskánska zeleninová polievka
Kôprová omáčka
Pudingové koláčiky
Jablkové šišky s tvarohom
PRIHLÁSENIE
Prihlásenie
|
Registrácia
NOVÉ RECEPTY
09.07.
Empanada s tuniakovou plnkou
25.06.
Letné kuracie pečienky z jedného hrnca
08.05.
Citrónovo makový koláč
04.04.
Kávovo-čokoládová mousse torta
19.03.
Lemon bars - Americké citrónové rezy
Vianočné recepty
|
Recepty, jedlá, online kuchárka
© 2025 |
Handmade sviečky
|
Sójové vonné sviečky