Polievka Minestrone (talianska špecialita)

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

1 kg miešanej zeleniny (napr. mrkva, kaleráb, zemiaky, kel, zeler, kapusta, karfiol, zelená fazuľka, brokolica, hrášok, šošovica...)
1 stredná cibuľa
80 g údenej slaniny
2 PL oleja
petržlenová vňať
1 strúčik cesnaku
1-1 štipka čerstvej alebo sušenej bazalky, rozmarínu a tymjanu
1 bobkový list
1,5 litra mäsového vývaru (z bujónu)
1 dl bieleho vína
soľ
mleté čierne korenie
80 g strúhaného syra
100 g cestoviny (napr. fliačky, mrvenička, krátke makaróny...)


Príprava

1. Slaninu nakrájame na malé kocky a opražíme. Pridáme olej, na ktorom speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme posekanú zeleninu – okrem zemiakov a krátko opražíme. Prilejeme vývar, pridáme cesnak, bobkový list, korenia a na pomalom ohni prikryté varíme do polomäkka.
2. Pridáme zemiaky. Keď sú zemiaky takmer hotové, pridáme cestoviny. Nakoniec prilejeme víno a krátko povaríme. Posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
3. Pri podávaní polievku podľa chuti posypeme strúhaným syrom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pečený losos na pomarančoch
Mramorová Red Velvet torta​
Španielske vtáčiky
Zabíjačková pečienka s opekanými novými zemiakmi
Plnené šampiňóny
Bravčové ragú na bakonský spôsob
Pikantný šalát so šampiňónom
Krémová špargľová polievka "extra"
Bláznivý koláč ku káve
Mleté mäso na kyslej kapuste