Polievka Minestrone (talianska špecialita)
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
![](/images/clock60.gif) 90 minút | ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle2.gif) ![](/images/ladle2.gif) ![](/images/ladle2.gif) | ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin2.gif) ![](/images/coin2.gif) |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1 kg miešanej zeleniny (napr. mrkva, kaleráb, zemiaky, kel, zeler, kapusta, karfiol, zelená fazuľka, brokolica, hrášok, šošovica...)
1 stredná cibuľa
80 g údenej slaniny
2 PL oleja
petržlenová vňať
1 strúčik cesnaku
1-1 štipka čerstvej alebo sušenej bazalky, rozmarínu a tymjanu
1 bobkový list
1,5 litra mäsového vývaru (z bujónu)
1 dl bieleho vína
soľ
mleté čierne korenie
80 g strúhaného syra
100 g cestoviny (napr. fliačky, mrvenička, krátke makaróny...)
Príprava
1. Slaninu nakrájame na malé kocky a opražíme. Pridáme olej, na ktorom speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme posekanú zeleninu – okrem zemiakov a krátko opražíme. Prilejeme vývar, pridáme cesnak, bobkový list, korenia a na pomalom ohni prikryté varíme do polomäkka.
2. Pridáme zemiaky. Keď sú zemiaky takmer hotové, pridáme cestoviny. Nakoniec prilejeme víno a krátko povaríme. Posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
3. Pri podávaní polievku podľa chuti posypeme strúhaným syrom.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Špagety s kuracími prsiami a so šampiňónmiVirgin MojitoSyrové slimákyDomáce RafaeloBanánový Bebe zákusok nepečenýToastová bombaKapucínsky gulášPomarančový likérČokoládové kockyKubánsky rez