Syrová torta - Cheesecake

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Spodok torty:
3 balíčky Marína keksov
30 g kryštálového cukru
100 g masla

Krém:
500 g smotanového syra (Mascarpone, Philadelphia)
180 g kryštálového cukru
45 g škrobovej múčky
240 ml hustej smotany
3 celé vajcia
3 žĺtky
postrúhaná kôra z 1 citróna

ľubovoľné ovocie - čerešne, višne, čučoriedky, maliny, jahody...


Príprava

1. Tortovú formu s priemerom 22-26 cm vyložíme papierom na pečenie. Keksy zomelieme alebo postrúhame, pridáme cukor a maslo, všetko zmiešame a vysypeme na dno tortovej formy. Rukou dobre postláčame a zarovnáme.

2. Na uhladené keksy nasypeme ovocie a pripravíme krém. Všetky prísady dáme do misky a rozmixujeme na hladký krém.

3. Tortovú formu z vonka zabalíme do alobalu, aby do formy nenatiekla voda. Krém nalejeme na ovocie. Formu vložíme do hlbšieho plechu a na plech nalejeme vodu asi do výšky 1 - 2 cm.

4. Tortu pečieme vo vodnom kúpeli na 120 stupňoch cca. 90 minút.

5. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote a vychladnutú dáme odstáť do druhého dňa.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pravé ruské pirožky
Veterníky s cukrovou polevou
Hroznový koláč
Špagety s kuracím mäsom
Croissanty s mandľami a rumom
Teľacie rezne vo vínovom cestíčku
Nakladaná kapia paprika v oleji
Hruškový závin so slivkami
Plnka ako príloha k pečenej hydine
Jahodový džem - klasický
PRIHLÁSENIE