Spodok torty:
3 balíčky Marína keksov
30 g kryštálového cukru
100 g masla
Krém:
500 g smotanového syra (Mascarpone, Philadelphia)
180 g kryštálového cukru
45 g škrobovej múčky
240 ml hustej smotany
3 celé vajcia
3 žĺtky
postrúhaná kôra z 1 citróna
1. Tortovú formu s priemerom 22-26 cm vyložíme papierom na pečenie. Keksy zomelieme alebo postrúhame, pridáme cukor a maslo, všetko zmiešame a vysypeme na dno tortovej formy. Rukou dobre postláčame a zarovnáme.
2. Na uhladené keksy nasypeme ovocie a pripravíme krém. Všetky prísady dáme do misky a rozmixujeme na hladký krém.
3. Tortovú formu z vonka zabalíme do alobalu, aby do formy nenatiekla voda. Krém nalejeme na ovocie. Formu vložíme do hlbšieho plechu a na plech nalejeme vodu asi do výšky 1 - 2 cm.
4. Tortu pečieme vo vodnom kúpeli na 120 stupňoch cca. 90 minút.
5. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote a vychladnutú dáme odstáť do druhého dňa.