Syrová torta - Cheesecake

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Spodok torty:
3 balíčky Marína keksov
30 g kryštálového cukru
100 g masla

Krém:
500 g smotanového syra (Mascarpone, Philadelphia)
180 g kryštálového cukru
45 g škrobovej múčky
240 ml hustej smotany
3 celé vajcia
3 žĺtky
postrúhaná kôra z 1 citróna

ľubovoľné ovocie - čerešne, višne, čučoriedky, maliny, jahody...


Príprava

1. Tortovú formu s priemerom 22-26 cm vyložíme papierom na pečenie. Keksy zomelieme alebo postrúhame, pridáme cukor a maslo, všetko zmiešame a vysypeme na dno tortovej formy. Rukou dobre postláčame a zarovnáme.

2. Na uhladené keksy nasypeme ovocie a pripravíme krém. Všetky prísady dáme do misky a rozmixujeme na hladký krém.

3. Tortovú formu z vonka zabalíme do alobalu, aby do formy nenatiekla voda. Krém nalejeme na ovocie. Formu vložíme do hlbšieho plechu a na plech nalejeme vodu asi do výšky 1 - 2 cm.

4. Tortu pečieme vo vodnom kúpeli na 120 stupňoch cca. 90 minút.

5. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote a vychladnutú dáme odstáť do druhého dňa.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kávová torta
Cukety plnené mletým mäsom
Gazdovská polievka
Šošovicová polievka s údeným mäsom
Hliva na horčici
Labanská pečienka
Chutné obložené sendviče a la Iva
Syrovo-cesnakové rohlíčky
Kokosová torta s bielou čokoládou
Zapečená kuracina so slaninou a syrom