Teľacie rezne vo vínovom cestíčku

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

400 g teľacieho mäsa zo stehna
2 vajcia
0,1 l bieleho vína
60 až 70 g hladkej múky
olej
citrónová šťava
soľ
petržlenová vňať


Príprava

1. Pripravíme cestíčko z rozšľahaných vajec, vína a múky.

2. Mäso umyjeme, pokrájame na rezne, okraje narežeme, naklepeme, osolíme a obalíme cestíčkom. Ihneď vyprážame v rozohriatom tuku z obidvoch strán.

3. Podávame pokvapkané citrónovou šťavou a posypané nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Lahôdková nátierka
Roštenka na horčici
Pečené karé so šampiňónmi a gorgonzolou
Vajcová omáčka
Ražniči so zemiakovými plackami
Baklava s vlašskými orechami
Hlivová omáčka
Švédske mäsové guľky s hnedou omáčkou - Köttbullar
Cesnaková omáčka
Šťavnaté pečené mäso