500 g hladkej múky
2 PL kakaového prášku
1 ČL soli
3 PL cukru
1 vajce
1 dl vlažného mlieka
asi 1,5 dl vody
60 g mäkkého masla
25 g čerstvého droždia
Plnka:
100 g strúhaného kokosu
100 g masla
1 vajce
120 g cukru
Príprava
1. Zo všetkých prísad vymiesime vláčne cesto a necháme kysnúť 40 - 45 minút. Cesto môžeme vymiesiť ručne alebo v pekárničke.
2. Medzitým pripravíme plnku. Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme kokos a vajce, na pol hodinu odložíme do chladničky.
3. Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 rovnaké bochníčky. Jednotlivo ich vyvaľkáme. Do stredu jedného plátu vložíme polovicu plnky a dobre zabalíme. Vzniknutú guľu rozvaľkáme na ovál, ktorý potom zrolujeme a nožnicami zastrihneme asi každých 5 centimetrov, pozor, aby sme rolku celkom neprestrihli. Potom jednotlivé diely striedavo vyvrátime raz na pravú, raz na ľavú stranu. To isté urobíme aj s druhým plátom.
4. Rolády preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, utierkou ľahko zakryjeme a necháme ešte podkysnúť 30 minút. Medzitým zahrejeme rúru na 180 stupňov. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajcom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25-30 minút.