75 g slaniny
1 cibuľa
2 žĺtky
1 PL masla alebo oleja
200 g širokých rezancov
1/8 l smotany
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
¼ ČL soli
2 PL parmezánu
1. Ošúpanú cibuľu a slaninu pokrájame nadrobno, cibuľu na tuku speníme domäkka, pridáme slaninu a miešame, kým nezačne vonať.
2. 2 l vriacej vody osolíme a ochutíme trochou oleja, pridáme rezance, uvoľníme ich odo dna a pomaly uvaríme. Zlejeme a necháme odkvapkať.
3. V kastróli zohrejeme smotanu s petržlenovou vňaťou a soľou, primiešame rezance a slaninovú zmes.
4. Rezance rozdelíme do dvoch hlbokých tanierov, posypeme strúhaným syrom. Žĺtky vmiešame až pri stole.