Šošovicový prívarok
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
250 g šošovice
250 ml smotany
3 veľké PL hladkej múky
1 ČL vegety
2 ks bobkového listu
1-2 strúčiky cesnaku
2 stredné zemiaky
1 KL mletej červenej papriky
soľ
ocot alebo citrónová šťava na dochutenie
Príprava
1. Šošovicu preberieme, umyjeme dáme do hrnca a zalejeme vodou, aby hladina bola asi 4-5 cm nad šošovicou. Pridáme bobkové listy, celé strúčiky cesnaku, očistené, na kocky nakrájané zemiaky. Prikryté varíme do zmäknutia šošovice (asi 45- 50 min.).
2. Odstránime bobkové listy a cesnakové strúčiky. Dohladka vymiešame smotanu s múkou, vegetou a mletou červenou paprikou, zmes pri stálom miešaní vlejeme do šošovice, osolíme. Ak je potrebné, dolejeme ešte vodu alebo mlieko, aby prívarok nebol príliš hustý. Dobre premiešame, necháme zovrieť a odstavíme. Asi po 10 minútach dochutíme octom alebo citrónovou šťavou podľa chuti.
Podávame s upečenými špekačkami, klobásou, perkeltom z bravčového mäsa alebo volským okom a čerstvým chlebom.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Džem z marhúľ a pomarančovTuniakový šalát s kukuricouŠpanielske vtáčikyLetná tortaAnglické rohlíkyParadajkovo-tuniakový šalátJahňací guláš s paradajkamiSladkokyslá sterilizovaná hliva so zeleninouKakaová roláda s orechovým krémomČerešňová torta z krehkého cesta