Medový koláč s jablkami
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
250 g polohrubej múky
1/2 bal.kypriaceho prášku do pečiva
1 vanilkový cukor
50 g cukru
1 vajce
125 g masla
1 ČL citrónovej kôry
Náplň:
1,5 kg jabĺk
šťava z 1 citróna
125 g masla
100 g hrozienok
1 ČL citrónovej kôry
2 PL škrobovej múčky
50 ml vody
50 g mandľových lupienkov
Na poliatie:
40 g masla
50 g cukru
2 PL medu
2 PL mlieka
cukor na posypanie
Príprava
1. Zmiešame múku s práškom do pečiva. Pridáme oba cukry, zmäknuté maslo, vajce, citrónovú kôru. Vypracujeme cesto a necháme vychladiť.
2. Jablká ošúpeme, rozkrojíme, nakrájame na plátky a pokvapkáme citrónom. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme jablká a cukor a chvíľku podusíme.
3. K polomäkkým jablkám pridáme hrozienka, nastrúhanú citrónovú kôru a potom zalejeme vo vode rozmiešanou škrobovou múčkou. Necháme za stáleho miešania zhustnúť.
4. Z vychladeného cesta urobíme placku a vyložíme formu tak, aby cesto pokrylo aj steny. Na cesto rozotrieme jablkovú zmes a povrch posypeme mandľovými lupienkami.
Rozpustíme maslo, cukor a med s mliekom a zalejeme lupienky. Pečeme pri 180 °C asi 45 minút.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Višňovo-maková tortaJahňacie mäso s brokolicouČučoriedková roládaVeniec s kandizovaným ovocímSyrová pochúťka pre labužníkovBažant pečený na portskomKapustová roláda s pikantnou zeleninouKapor v šampiňónovej omáčkeVišňový dezertKoktail - Fair Lady