Zemiakové krokety

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

1 kg varených zemiakov
50 g krupice
2 PL masla
75 g pšeničnej celozrnnej múky
1 vajce
soľ
strúhaný muškátový oriešok
3 PL masla
masť alebo olej na pečenie


Príprava

1. Studené zemiaky prelisujeme. Spolu s krupicou, mliekom, múkou a vajcom ich spracujeme do hladkého cesta. Osolíme a ochutíme muškátovým orechom.

2. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme, nakrájame na približne rovnaké kúsky. Pomúčenými rukami z nich formujeme oválne kúsky.

3. Ováliky opekáme po častiach do zlatohneda, vždy na troche tuku.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Polievka Minestrone (talianska špecialita)
Fernet Cesare
Chladená čokoládová pena
Lyonský šalát
Jablkové rezy s tvarohom
Škvarkové alebo syrové pagáče
Rezy Suzette
Politické rezy
Orechové guľky
Mrkvovo-zemiakový šalát s kozím syrom