Králik na šampiňónoch

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 králik
40 g údenej slaniny
40 g tuku
50 g cibule
1 strúčik cesnaku
20 g masla
20 g hladkej múky
40 g masla
100 g šampiňónov


Príprava

1. Králika očistíme, umyjeme, nakrájame na diely a popreťahujeme na rezance pokrájanou údenou slaninou. Na rajnici rozpustíme tuk, zapeníme na nej nadrobno posekanú cibuľu a zalejeme vodou alebo vývarom. Pridáme trošku rasce, rozotretý cesnak, pokrájaného králika, prikryjeme pokrievkou a udusíme do mäkka.
2. Z 20 g masla a múky upražíme svetlú zápražku, zalejeme šťavou spod králika, dobre povaríme, potom prelisujeme a nalejeme na mäso. Na rozpustenom masle udusíme očistené a na plátky pokrájané šampiňóny a pridáme do hotovej omáčky.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Krehké syrové rezy
Zaváranie paprík
Jelenie ragú na červenom víne
Cestoviny s omáčkou z mletého mäsa
Cestovinový šalát s tuniakom v paradajkovej omáčke
Sviatočný syrový šalát
Spišské džatky
Krémová cuketová polievka s pestom
Koláč bez vajec
Chutné tortelliny