Prekladané bravčové rezne

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

800 g bravčového karé alebo stehno
100 g dusenej šunky
100 g plátkového syra eidam
1 konzerva šampiňónov
180 ml smotany na varenie
olej
soľ
mleté čierne korenie
posekaná petržlenová vňať


Príprava

1. Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme, trocha pomúčime a predpečieme na oleji z oboch strán.

2. Predpečené rezne poukladáme na dno pekáča alebo zapekacej misy. Na mäso nalejeme výpek. Rezne obložíme šampiňónmi a šunkou. Polejeme smotanou a posypeme petržlenovou vňaťou. Na vrch poukladáme pláty syra a pečieme v rúre asi 1 hodinu pri teplote 180 stupňov.

3. Podávame s dusenou ryžou a kompótom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Ženevské zapekané zemiaky
Prekladané palacinky so šampiňónmi
Letný šalát s ananasom
Perník s jablkami
Mriežkovaný jablčník
Pikantný šalát so šampiňónom
Bravčové mäso na smotane
Hruškovo-karamelová obrátená torta
Zemiakové pirohy plnené údeným kuracím mäsom
Fašírka so syrom a pšenom