Lasagne s nivou a špenátom
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 90 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu

Prísady
cca 12 plátkov lasagne cestovín
2-3 hrsti čerstvých špenátových listov
1 balenie syra Niva
10 kusov stredných čerstvých šampiňónov
strúčik cesnaku alebo sušený cesnakový granulát
olej
tvrdý syr na vrch, napr. Eidam
Bešamelová omáčka:
50 g masla
50 g múky
0,5 l smotany na varenie
strúhaný muškátový oriešok
soľ
mleté čierne korenie
Príprava
1. Pripravíme si bešamelovú omáčku: Roztopené maslo zasypeme múkou. Za stáleho miešnia urobíme svetlú zápražku, pozor, nesmie zhnednúť! Stiahneme z ohňa, za stáleho miešania prilejeme studenú smotanu na varenie, dohladka vymiešame. Ochutíme strúhaným muškátovým orieškom, mletým bielym alebo čiernym korením a soľou. Uvaríme redšiu omáčku.
2. Šampiňóny očistíme a na malom množstve oleja orestujeme, dôkladne ich opražíme a vyberieme z panvice.
3. Do tej istej panvice pridáme špenát a niekoľko sekúnd pražíme, pridáme roztlačený cesnak alebo posypeme cesnakovým granulátom, špenát odstavíme z ohňa.
4. Na dno zapekacej misy dáme trochu bešamelovej omáčky a poukladáme cestoviny lasagne. Každú vrstvu oddelíme lasagne cestovinami, ktoré potrieme bešamelovou omáčkou. Je to potrebné pre to, aby cestoviny počas pečenia zmäkli. Na omáčku poukladáme ingredience:
1. vrstva s Nivou: na omáčku hneď nadrobíme 1/3 Nivy
2. vrstva so šampiňónmi
3. vrstva s Nivou
4. vrstva so špenátom
5. vrstva s Nivou
5. Aj na vrch poukladáme cestoviny na ktoré rozotrieme zvyšok bešamelovej omáčky a posypeme strúhaným syrom.
6. Lasagne dáme do rozohriatej rúry (180-200 C) - pečieme do zlatohneda.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Domáca MarlenkaJednoduchý dezertKuracie Kung PaoGaštanová torta bez múkyKoktail - Vodka-tonicKuracina na kariŠľahačkovo-jahodové palacinkyKura na červenom víne - Coq au vinCelozrnné žemle so semiačkamiCelozrnné špagety s artičokami a sušenými paradajkami