Rýchla čerešňová bublanina (hrnčeková)

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

500 g odkôstkovaných čerešní
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček cukru
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
2 vajcia
2 PL kakaa
1/2 balíčka prášku do pečiva
vanilkový alebo škoricový cukor na posypanie


Príprava

1. Múku, cukor a prášok do pečiva pomiešama, pridáme mlieko, olej a celé vajcia a všetko vymiešame do hladkej hmoty.

2. Na menší plech (cca 40x25 cm) vyložený papierom na pečenie nalejeme 2/3 cesta. Do zvyšku pridáme kakao a lyžicou rozdelíme na vrch svetlého cesta.

3. Na povrchu rovnomerne rozdelíme čerešne a upečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov.

Miesto čeeršní môžeme použiť aj iné ovocie podľa sezóny, príp. kompót.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bravčové ragú z mletého mäsa
Nórska roláda
Kapustové pagáčiky
Švédska mandľová torta
Bravčové rezne zapečené s broskyňou a so syrom
Čokoládová torta bez vajec
Studená špargľa s vajcovou omáčkou
Krehké syrové rezy
Muffiny s lesnými jahodami a bielou čokoládou
Hliva na ihle