Cuketa zapečená s mäsom a paradajkami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

2 cukety
3 kuracie rezne z pŕs
3-4 paradajky
čerstvá alebo sušená bazalka
3-4 PL oleja
worchestrová omáčka
soľ
mleté čierne korenie
6-10 strúčikov cesnaku
100 g tvrdého syra
1/2 plechovky nesladeného zahusteného mlieka Tatra
1 menšie vajce


Príprava

1. Mäso nakrájame na kúsky, premiešame s olejom a trochou worchestrovej omáčky a necháme hodinu odležať. Potom ho na rozpálenej panvici upečieme dozlata, osolíme, okoreníme a premiešame s roztlačeným cesnakom.

2. Cukety ošúpeme a nakrájame na kolieska. Poukladáme na dno pekáča a osolíme. Na ne navrstvíme upečené mäso a zakryjeme kolieskami paradajok. Posypeme bazalkou.

3. Nastrúhaný syr zmiešame s mliekom a vajíčkom a nalejeme na vrch. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 30 minút. Môžeme podávať samotné s čerstvým chlebom alebo so zemiakmi.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kysnutý koláč s nutellovou plnkou
Cukety plnené mletým mäsom
Ováliky z lístkového cesta
Čokoládový tart so slaným karamelom
Pudingová bábovka
Jemný kurací šalát s ananásom
Podhradské kapsičky
Čokoládové kocky
Torta Malakov
Paradajková omáčka
PRIHLÁSENIE