Kôprová omáčka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

70 g kôpru
100 g hladkej múky
350 g mäsový vývar
20 g soľ
66 g margarínu
500 g mlieka
30 g octu
50 g kryštálového cukru
150 g sladkej smotany
30 g masla


Príprava

1. Na oleji sa opraží múka, zápražka sa zaleje vývarom, mliekom, nechá sa zovrieť. Po zovretí sa pridá soľ, pomaly varíme 20 minút. Pred koncom sa pridá smotana, zamieša a povarí, dochutí sa časťou vopred prevareného octu, prisladí cukrom, povarí a precedí.
2. Do hotovej omáčky sa pridá nadrobno nakrájaný kôpor poliaty zvyškom horúceho octu a zjemní sa surovým maslom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Tuniaková nátierka
Biskupský chlebík
Nátierka z údeného syra
Ragú z kuracích pečienok s polentou
Broskyňové kocky
Ľadový šalát so schwarzvaldskou šunkou
Lasaňové rolky so šunkou, kuracím mäsom a oravskou slaninou
Kuracie Gordon Blue
Slimákiy s višňovo-mascarponovou plnkou
Lososová nátierka
PRIHLÁSENIE