Kôprová omáčka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

70 g kôpru
100 g hladkej múky
350 g mäsový vývar
20 g soľ
66 g margarínu
500 g mlieka
30 g octu
50 g kryštálového cukru
150 g sladkej smotany
30 g masla


Príprava

1. Na oleji sa opraží múka, zápražka sa zaleje vývarom, mliekom, nechá sa zovrieť. Po zovretí sa pridá soľ, pomaly varíme 20 minút. Pred koncom sa pridá smotana, zamieša a povarí, dochutí sa časťou vopred prevareného octu, prisladí cukrom, povarí a precedí.
2. Do hotovej omáčky sa pridá nadrobno nakrájaný kôpor poliaty zvyškom horúceho octu a zjemní sa surovým maslom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kávové rohlíčky s bielou polevou
Mleté mäso na kyslej kapuste
Drobenkový koláč
Treska pečená v rúre
Farizejská káva
Šťaveľový prívarok (šóška)
Pistáciovo-mandľové alebo makové rezy (jedno cesto dve chute)
Studená špargľa s vajcovou omáčkou
Roštenka na horčici
Mrkvovo-zemiakový šalát s kozím syrom
PRIHLÁSENIE