Stredomorský zemiakový šalát so žltým melónom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) jenny82
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 kg šalátových zemiakov
700 g žltého melóna
150 g zeleného hrášku
200 g cukiet
100 g jarných cibuliek
100 g čiernych olív bez kôstky
1 malá konzerva artičok
250 g pikantnej suchej salámy alebo talianskej šunky
3 PL balzamikového octu
4 PL olivového oleja
1 PL nasekaného ligurčeka
1 viazanička petržlenovej vňate
3 PL kapár
soľ
mleté čierne korenie


Príprava

1. Zemiaky aj so šupkou dôkladne umyjeme a vo vriacej osolenej vode uvaríme. Necháme vychladnúť, potom ich olúpeme a pokrájame na väčšie kocky. Hrášok krátko blanšírujeme vo vriacej osolenej vode, potom scedíme a necháme vychladnúť.

2. Zeleninu očistíme a umyjeme, cuketu porájame na rezance, jarnú cibuľku na tenké kolieska. Z melóna odstránime strednú časť s jadierkami a z dužiny pomocou vykrajovača vykrajujeme malé gulôčky. Scedené artičoky pokrájame na osminky. Salámu pokrájame na kolieska a ešte na štvrtiny (taliansku šunku na hrubšie rezance). Pripravené ingredience dáme do veľkej šalátovej misy. Nakoniec pridáme olivy a všetko zľahka premiešame.

3. Na marinádu vyšľaháme olej s octom, dochutíme soľou a korením. Vmiešame posekaný ligurček a petržlenovú vňať. Marinádu nalejeme na šalát a premiešame. Šalát ozdobíme kaparmi.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Mirabelkový koláč s posýpkou
Hlivová omáčka
Perník s jablkami
Losos s citrónovo-smotanovou omáčkou
Nepečené kokosové kocky s kakaom
Mriežkovaný jablčník
Labanská pečienka
Hruškový koláč s mandľami
Rozprávková torta
Baklažánová nátierka
PRIHLÁSENIE