Krémová špargľová polievka "extra"

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 g zelenej špargle
1 zväzok novej cibuľky
50 g masla
šťava z polky citróna
200 g Feta syr
1,5 l zeleninového vývaru príp. vody
soľ, biele alebo čierne mleté korenie


Príprava

1. Zo špargle odrežeme hlavičky, zvyšok očistíme a nakrájma na kúsky. Mladú cibuľku aj s vňaťou nakrájame na kolieska a na masle orestujeme. Pridáme aj pokrájanú špargľu, podlejeme vývarom alebo vodou a asi 10 minút varíme.

2. Medzitým hlavičky blanšírujeme v mierne osolenej vode s citrónovou šťavou.

3. Do polievky nadrobíme syr, varíme na miernom ohni, kým sa syr roztopí. Osolíme, okoreníme. Polievku zmixujeme ponorným mixérom, alebo prepasírujeme. Do zmixovanej polievky vložíme blanšírované špargľové hlavičky.

Polievku môžeme servírovať aj s opraženou oravskou slaninou alebo opraženou šunkou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Nátierka z Nivy s orechmi
Jablkový koláč s černicami
Bravčové mäso na cibuľke s paradajkami
Jemný bratislavský šalát
Marhuľové rezy
Zapekané palacinky s karamelovým pudingom
Pardubicské hrianky
Horúca čokoláda - silná
Zapékané cestoviny s mletým mäsom
Zapekaný karfiol so šunkou
PRIHLÁSENIE