Krémová špargľová polievka "extra"

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 g zelenej špargle
1 zväzok novej cibuľky
50 g masla
šťava z polky citróna
200 g Feta syr
1,5 l zeleninového vývaru príp. vody
soľ, biele alebo čierne mleté korenie


Príprava

1. Zo špargle odrežeme hlavičky, zvyšok očistíme a nakrájma na kúsky. Mladú cibuľku aj s vňaťou nakrájame na kolieska a na masle orestujeme. Pridáme aj pokrájanú špargľu, podlejeme vývarom alebo vodou a asi 10 minút varíme.

2. Medzitým hlavičky blanšírujeme v mierne osolenej vode s citrónovou šťavou.

3. Do polievky nadrobíme syr, varíme na miernom ohni, kým sa syr roztopí. Osolíme, okoreníme. Polievku zmixujeme ponorným mixérom, alebo prepasírujeme. Do zmixovanej polievky vložíme blanšírované špargľové hlavičky.

Polievku môžeme servírovať aj s opraženou oravskou slaninou alebo opraženou šunkou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Čokoládovo-višňový nákyp
Škvarkové pagáčiky
Jemne pálivá domáca klobása
Bravčová krkovička s rozmarínom
Hermelínová nátierka
Prasačie ušká z lístkového cesta
Salát z čínskej kapusty so zeleninou a cesnakom
Jahodová torta \"Stracciatella\"
Kuracina na kari
Zaváranie paprík na maďarský pôsob