Barcelonský závin

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 bielky
2 PL cukru
40 g mletých mandlí
1 ČL škorice
4 PL kukuričnej múky
prášok do pečiva

Plnka:
strúhané jablká
1 ČL škorice
100 g cukru
200 ml šľahačky


Príprava

1. Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh, opatrne vmiešame mleté mandle, škoricu, kukuričnú múku a prášok do pečiva.

2. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút, kým povrch cesta nie je pevný. Necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme zmes z nastrúhaných jabĺk, lyžičky škorice, cukru a vyšľahanej šľahačky.

3. Zmes nanesieme na cesto a zvinieme. Povrch posypeme škoricovým cukrom.

Môžeme podávať preliaty hustou malinovou šťavou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Ríbezľový vermút
Smotanová boscaiola
Jablkovo-orechový závin z jogurtového cesta
Cestoviny so smotanou, nivou a cesnakom
Hruškový závin so slivkami
Zemiaky zapečené s nivou
Chuťovky v alobale
Mozartova torta famózna
Celozrnné špagety s artičokami a sušenými paradajkami
Bačovská pochúťka