Krevety s pálivou omáčkou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 g grónskych kreviet obrovských
50 g póru
½ lyžice citrónovej šťavy
2 lyžice chilli omáčky
100 g červenej papriky
200 g šampiňónov z konzervy
¼ lyžičky soli
200 g ananásu z konzervy
1/8 l šľahačkovej smotany
1 lyžička mletej červenej papriky
2 lyžice majonézy
1 lyžica sherry
petržlenová vňať


Príprava

1. Krevety očistíme, neumývame. Mäso pokvapkáme citrónovou šťavou a prelejeme chilli omáčkou.

2. Papriku nakrájame nadrobno. ¾ premiešame s krevetami a odkvapkanými hubami. Dáme odpočinúť.

3. Odkvapkaný ananás nakrájame nadrobno. Očistíme pór, nakrájame. Pridáme ku kokteilu.

4. Smotanu vyšľaháme s mletou paprikou a soľou. Pridáme majonézu, sherry, petržlenovú vňať a lyžicu ananásovej šťavy.

5. Omáčku a kokteil krátko pred podávaním zmiešame a dochutíme.

Podávame v žemli s hlávkovým šalátom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Broskyňové mafiny
Chuťovky v alobale
Jelenie ragú na červenom víne
Jahodová torta s bielou čokoládou
Jablková bábovka s orieškovou griliážou
Balkánsky pekáč
Teľacie rezne vo vínovom cestíčku
Kuracie rezančeky
Carpaccio z vajíčka
Slávnostná štrúdľa