​Pečený baklažán ako príloha k mäsu

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Pre 2 osoby:
1 baklažán
1 paradajk​a​
1 mozzarella
bazalka
petržlenová v​ň​ať
mleté čierne korenie
soľ
olivový olej


Príprava

1. Baklažán umyjeme, pokrájame na tenšie kolieska (cca 0,5-1 cm hrubé). Baklažánové kolieska osolíme a okoreníme, rýchlo upečieme na olivovom oleji na panvici.

2. Mozzarellu nakrájame tiež na kolieska, upečené baklažány striedavo s mozzarellou naložíme na seba (ako veža) do menšej zapekacej misy. Na vrch dáme viac syra a na každú "vežu" priložíme plátok paradajky. Umiestnené ingrediencie ​pokvapkáme olivovým olejom, posypeme bazalkou a petržlenovou v​ň​aťou, príp. osolíme.

3. Misu s baklažánom vložíme ​do ​roz​o​hriatej ​rú​ry (180 C) a pe​č​ieme, kým sa syr neroztopí.

Pečené baklažány podávame horúce k mäsitým jedlám, napr. s kuracím mäsom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Sardelová nátierka
Vyprážané syrové halušky
Holštajnský biftek
Rajčiaková omáčka
Vajíčková lahôdková nátierka
Musaka
Bravčové ragú na bakonský spôsob
Niva v šunke a v cestíčku
Lahôdková káva
Fernet Cesare
PRIHLÁSENIE