Farebný guláš

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

750 g hovädzeiho alebo bravčového mäsa
4 veľké cibule
4 papriky (čím viac farieb, tým lepšie)
4 paradajky alebo plechovka sterilizovaných paradajok
niekoľko strúčikov cesnaku
soľ
mletá paprika
čierne korenie
zápražka
olej


Príprava

1. Na oleji opražíme na polkolieska nakrájanú cibuľu. Ak je skoro ružová, posypeme lyžičkou mletej papriky, zamiešame a pridáme na kocky pokrájané mäso. Zo všetkých strán opečieme. Osolíme, okoreníme a zalejeme vodou alebo vývarom (i z kocky). Necháme dusiť.

2. Papriku nakrájame na prúžky, paradajky na štvrťky (keď používame čerstvé, treba ich spariť vriacou vodou a olúpať), cesnak na plátky. Ak je mäso skoro mäkké, pridáme zápražku, všetku zeleninu a dusíme do zmäknutia. Hotový guláš dochutíme soľou a pretlačeným cesnakom podľa chuti.

Podávame s kysnutými knedľami alebo s pečivom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bravčové rezne na šampiňónoch
Mexický šalát
Talianska fazuľová polievka
Kysnutý koláč s Nutellou
Prekladané bravčové rezne
Ryba po grécky
Syrová nátierka
Babičkina jablková štrúdla
Dulový džem
Plnená roláda z mletého mäsa