750 g hovädzeiho alebo bravčového mäsa
4 veľké cibule
4 papriky (čím viac farieb, tým lepšie)
4 paradajky alebo plechovka sterilizovaných paradajok
niekoľko strúčikov cesnaku
soľ
mletá paprika
čierne korenie
zápražka
olej
Príprava
1. Na oleji opražíme na polkolieska nakrájanú cibuľu. Ak je skoro ružová, posypeme lyžičkou mletej papriky, zamiešame a pridáme na kocky pokrájané mäso. Zo všetkých strán opečieme. Osolíme, okoreníme a zalejeme vodou alebo vývarom (i z kocky). Necháme dusiť.
2. Papriku nakrájame na prúžky, paradajky na štvrťky (keď používame čerstvé, treba ich spariť vriacou vodou a olúpať), cesnak na plátky. Ak je mäso skoro mäkké, pridáme zápražku, všetku zeleninu a dusíme do zmäknutia. Hotový guláš dochutíme soľou a pretlačeným cesnakom podľa chuti.