Farebný guláš

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

750 g hovädzeiho alebo bravčového mäsa
4 veľké cibule
4 papriky (čím viac farieb, tým lepšie)
4 paradajky alebo plechovka sterilizovaných paradajok
niekoľko strúčikov cesnaku
soľ
mletá paprika
čierne korenie
zápražka
olej


Príprava

1. Na oleji opražíme na polkolieska nakrájanú cibuľu. Ak je skoro ružová, posypeme lyžičkou mletej papriky, zamiešame a pridáme na kocky pokrájané mäso. Zo všetkých strán opečieme. Osolíme, okoreníme a zalejeme vodou alebo vývarom (i z kocky). Necháme dusiť.

2. Papriku nakrájame na prúžky, paradajky na štvrťky (keď používame čerstvé, treba ich spariť vriacou vodou a olúpať), cesnak na plátky. Ak je mäso skoro mäkké, pridáme zápražku, všetku zeleninu a dusíme do zmäknutia. Hotový guláš dochutíme soľou a pretlačeným cesnakom podľa chuti.

Podávame s kysnutými knedľami alebo s pečivom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Koktail - Fair Lady
Ananás v karameli
Syrové chuťovky
Lekvár z čiernych ríbezlí
Šťavnaté florentínky s kandizovaným ovocím
Kávová torta
Kuracie prsia v smotanovej marináde so strúhanými zemiakmi
Cestoviny s omáčkou z mletého mäsa
Špagety s mletým mäsom, oravskou a pivom
Koktail - Tequila Sunrise