Škvarkové pagáčiky
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 120 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
50 dkg hladkej múky
5 dkg masti
2 dkg čerstvého droždia
cca 3 dl vlažného mlieka
2 ČL soli
2-3 PL bieleho vína (nemusí byť)
35 dkg pomletých škvarkov
Na potretie:
1 vajce
Príprava
1. Droždie necháme vykvasiť v 1 dl vlažného mlieka.
2. Múku premiešame so soľou, pridáme masť, víno, vykysnuté droždie, a toľko mlieka, aby sme dostali hladké, nelepkavé cesto.
3. Cesto ihneď rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, rovnomerne potrieme zomletými škvarkami, zrolujeme ako závin. Rolku prehneme napoly a zakryjeme čistou utierkou, necháme kysnúť 30 minút.
4. Po pol hodine cesto opäť vyvaľkáme na hrúbku 7 - 8 mm. Opäť zrolujeme a prehneme na polovicu, zakryté necháme odstáť ďalších 20 minú.
5. Opäť vyvaľkáme, zrolujeme, prehneme a necháme odstáť 30 minút.
6. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2 cm a vykrajujeme menšie, 2-2,5 cm veľké pagáčiky.
7. Poukladáme ich na plech vyložený papierom, vrch potrieme rozšľahaným vajcom. Rúru zapneme na 180 stupňov, pagáče vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Maková bábovkaKura v syrovom cestíčkuAnglické zemiakyDobrota pre lenivýchMaková torta bez pečeniaMramorová bábovkaVaječný koňakFarmársky gulášPikantný šalát so šampiňónomSlaná syrová torta