Kôprová omáčka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

70 g kôpru
100 g hladkej múky
350 g mäsový vývar
20 g soľ
66 g margarínu
500 g mlieka
30 g octu
50 g kryštálového cukru
150 g sladkej smotany
30 g masla


Príprava

1. Na oleji sa opraží múka, zápražka sa zaleje vývarom, mliekom, nechá sa zovrieť. Po zovretí sa pridá soľ, pomaly varíme 20 minút. Pred koncom sa pridá smotana, zamieša a povarí, dochutí sa časťou vopred prevareného octu, prisladí cukrom, povarí a precedí.
2. Do hotovej omáčky sa pridá nadrobno nakrájaný kôpor poliaty zvyškom horúceho octu a zjemní sa surovým maslom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Hliva na ihle
Roštenky z daniela na švédsky spôsob
Polievka ragú z hydinových drobkov
Šalát "RUMCAJS"
Slávnostná štrúdľa
Plnka k pečenej hydine
Pikantné bravčové rebierka
Jablčný koláč s pudingom
Koktail - Piña Colada
Bryndzové tyčinky