Kôprová omáčka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

70 g kôpru
100 g hladkej múky
350 g mäsový vývar
20 g soľ
66 g margarínu
500 g mlieka
30 g octu
50 g kryštálového cukru
150 g sladkej smotany
30 g masla


Príprava

1. Na oleji sa opraží múka, zápražka sa zaleje vývarom, mliekom, nechá sa zovrieť. Po zovretí sa pridá soľ, pomaly varíme 20 minút. Pred koncom sa pridá smotana, zamieša a povarí, dochutí sa časťou vopred prevareného octu, prisladí cukrom, povarí a precedí.
2. Do hotovej omáčky sa pridá nadrobno nakrájaný kôpor poliaty zvyškom horúceho octu a zjemní sa surovým maslom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Koktail - Dry Martini
Zaváranie paprík na maďarský pôsob
Papriková sekaná
Pstruh s mandľami
Kura pečené s citrusovými plodmi
Krémová tekvicová polievka
Pikantné syrové guľky
Torta z hydinového mäsa
Kubánsky rez
Zemiaky plnené mletým mäsom