Roláda s kávovým krémom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bosorka13
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
4 vajcia
štipka soli
60 g kryštálového cukru
125 g hladkej múky
½ ČL prášku do pečiva
1 balíček vanílkového cukru

Plnka:
150 g kyslej smotany
250 g mascarpone (roztierateľného tvarohu)
10 g kakaa
3 PL instantnej kávy
100 g kryštálového cukru
200 ml šľahačkovej smotany
čokoládové kávové zrná na ozdobenie
2 PL kakaa na posypanie


Príprava

1. Vajcia rozbijeme, oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli dotuha. Žĺtky vymiešame dopenista s cukrom. Múku zmiešame s práškom do pečiva a vanílkovým cukrom a pridáme k žĺtkom. Do masy nakoniec zľahka zašľaháme sneh z bielkov.
2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rozotrieme na hrúbku 1cm. Pečieme 8 až 10 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Vyberieme, preklopíme na vlhkú utierku, odstránime papier na pečenie, cesto zrolujeme do utierky a necháme vychladnúť.
3. Kyslú smotanu, mascarpone, kakao, kávu a cukor miešame, kým sa všetka káva v kréme nerozpustí. Pridáme vyšľahanú šľahačku, trochu ju necháme na ozdobenie. Krémovú plnku natrieme na cesto a zrolujeme. Trochu krému si necháme na potretie závinu zvonku. Dôkladne vychladíme (čas chladenia asi 120 minút). Pred podávaním roládu dozdobíme kakaom, šľahačkou a kávovými zrnami.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Mozartova torta famózna
Pikantná syrová roláda
Hamburské stehno
Koktail - Harvey Wallbanger
Višňový dezert
Bravčová krkovička s rozmarínom
Zemiakovo-kapustové placky
Jelení guláš
Schwarzwaldský pohár
Dukátové buchtičky s vanilkovo-rumovým krémom