Šalát s debrecínskou salámou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

200 g debrecínskej salámy
200 g sladkokyslých nakladaných uhoriek
3 vajcia
3 paradajky
100 g šampiňónov z konzervy
50 g zaváraných cibuliek
niekoľko šalátových listov
2 PL nasekanej pažítky
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
trochu strúhaného chrenu

Nálev:
1 PL plnotučnej horčice
2 PL olivového oleja
4 PL horčičného nálevu


Príprava

1. Uvaríme vajcia (9 minút) a ošúpeme.

2. Salámu, šampiňóny a uhorky nakrájame na pásiky, cibuľku prekrojíme na dve alebo štyri časti. Paradajky umyjeme a nakrájame na osminky. Všetko premiešame.

3. Horčicu vymiešame s olejom a 4 lyžicami nálevu z uhoriek. Touto zálievkou šalát prelejeme, posypeme zelenými vňaťami a dochutíme.

4. Šalátové listy umyjeme a poukladáme na tanier. Šalát a nakrájané uvarené vajíčka na ne ozdobne poukladáme, posypeme chrenom a podávame.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Sypaný jablkový koláč s ovsenými vločkami
Francúzska cibuľačka s údeným mäsom
Nátierka z Nivy s orechmi
Broskyňové mafiny
Krémová tekvicová polievka
Jemné kuracie prsia do chrumkava
Vyprážané Niva-guľky
Frankfurtská polievka
Domáci čokoládový termix
Roštenky z daniela na švédsky spôsob